Petter

Petter är en av Sveriges mest kända hiphopartister. Han började sin karriär som rappare och hiphopartist år 1996, men det var med låten ”Mikrofonkåt”, som spelades in 1998 och släpptes 1999, som han slog igenom. Låten fanns med på Petters debutalbum Mitt sjätte sinne, och var en av två singlar som släpptes inför albumets release. Den andra var ”Vinden har vänt”, som också den bidrog stort till Petters genombrott.

Sedan genombrottet med sitt första album har Petter släppt ytterligare åtta album, och dessutom grundat och drivit skivbolaget Bananrepubliken, som var aktivt mellan år 1999 och år 2005. Förutom detta har Petter även ägnat sig åt en rad olika sidprojekt under sin karriär, som har haft mer eller mindre anknytning till musik. Han har till exempel deltagit som coach i sångtävlingsprogrammet The Voice Sverige, och innan dess medverkade han också i Så mycket bättre. Hans genombrottslåt ”Mikrofonkåt” tolkades där av artisten September, och fick på så sätt nytt liv på topplistor och radiostationer. Petter har också startat en snabbmatsrestaurang på Södermalm, där han växte upp. Restaurangen har fått namnet Käk, och serverar bland annat burgare med originella namn som ”Håll käften-burgare” och ”Ms Dixon’s Shroom Burger”.

Petters låttexter är ofta baserade på hans eget liv, och handlar om hans uppväxt, hans livssituation och hans karriär. År 2011 diagnosticerades Petter med ADHD, och han använde även denna insikt om sig själv för att skapa låten ”Krafter”. Han har också skrivit en roman, 16 rader, som har hjälpt många ungdomar som har läs- och skrivsvårigheter. Petter har på det sättet blivit en förebild för många barn med ADHD och dyslexi, som genomgår samma saker som de som Petter beskriver, och han var redan en förebild för många barn och ungdomar som tycker om hiphop. Om ditt barn är ett av de barn som lyssnar på Petter och tycker om hiphop, och du letar efter snygga ytterkläder som ditt barn tycker är tillräckligt coola för en hiphopare, ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där finns bland annat kläder från märket Parajumpers för barn, som passar både hiphopare och de som föredrar andra typer av musik.