Lyssna på Run-D.M.C med bästa teknikprylarna

Hiphop är en genre som associeras med enorma och inflytelserika artister såsom 2Pac, Eminem, Dr. Dre, The Notorious B.I.G. och A Tribe Called Quest. Musikgenren, som fick sin början i USA under 70-talet, är även den typ av musik som Run-D.M.C kom att bli kända för.

Run-D.M.C

Run-D.M.C är en hiphopgrupp som bildades 1981 i Queens, New York. Gruppen bestod av medlemmarna Joseph “Run” Simmons, född 1964, Darryl “D.M.C.” McDaniels, född 1964, och Jason “Jam-Master Jay” Mizell, född 1965. Russell Simmons, som är gruppmedlemmen Joseph Simmons bror, var gruppens manager och var även med och startade skivbolaget Def Jam. Att hiphopgenren utvecklades som den gjorde under 1980-talet, och lyckades bli mainstream, har vi till stor del Run-D.M.C att tacka för. Gruppen var den allra första hiphopakten som visades på MTV och lyckades med hjälp av blandningen av hiphop och ett mer rockigt sound bli populära hos de mestadels vita tittarna. År 2002 kom bandet att avsluta sin karriär då Jam-Master Jay sköts till döds i en inspelningsstudio i Queens, vid 37 års ålder. År 2009 blev Run-D.M.C invalda i Rock and Roll Hall of Fame, en institution som väljer ut rockband och rockmusiker vars musik har haft en stor betydelse för genren.

Låtar

Run-D.M.C släppte sin första singel, It’s Like That, år 1983. Låtens säregna beat och rap gjorde att den stack ut ifrån mängden och kunde tack vare detta ta sig upp på R&B Topp 20-listan. Låten är en del av gruppens revolutionerande debutalbum, vid namn Run-D.M.C (1984), som bland annat även innehåller låtarna Hard Times, Wake Up, Rock Box och Jay’s Game. Några andra av gruppens album inkluderar Raising Hell (1986), Back From Hell (1990) och Crown Royal (2001). På albumet Raising Hell hittar vi en av gruppens stora hits, Walk This Way (1986), vilket var en nyinspelning av låten och som spelades in tillsammans med rockgruppen Aerosmith, som gjorde originalet. Några andra hits av Run-D.M.C är King of Rock (1985), It’s Tricky (1986), My Adidas (1986) och Down With the King (1993).

Lyssna på Run-D.M.C med bra teknikprylar

Om du nu är sugen på att lyssna på lite Run-D.M.C, eller kanske någon annan hiphopartist, så ska jag berätta hur du kan göra det på bästa sätt. En rockig upptempolåt som Walk This Way passar bra att spela upp i högtalare. På hemsidan Teknikdelar hittar du massor av högtalare i olika storlekar, olika färger och med olika ljudstyrka, så att du kan glänsa med ljudkvalitén på musiken nästa gång du håller en fest. Om du kanske hellre vill lyssna på musik enskilt på mobilen så kan du behöva ett par hörlurar. Även detta hittar du på teknikdelar.se som har massor av valmöjligheter. En laddsladd till din mobil är ytterligare något du behöver efter att du har spelat mycket musik och tagit slut på batteriet.