Rappare och rätt hörlurar

Rapmusiken fortsätter att vara aktuell och vissa artister har verkligen lyckats hålla sig aktuella genom årens lopp och fortsatt med att leverera musik av yppersta klass. Några exempel är de amerikanska rapparna Eminem (eller Marshall Mathers som han egentligen heter) och Jay Z. De har även hunnit med att tjäna stora summor pengar.

Musiken lär fortsätta att locka nya generationer för en lång tid framöver och vi lär få uppleva nya stjärnskott vad gäller rappare som tar plats på den internationella scenen under de närmaste åren – precis som att det under de senaste åren har slagit igenom en och annan rappare. En av dem är Drake, som är från Toronto i Kanada, men som i mångt och mycket agerar som en typiskt amerikansk rappare vad gäller image. Den som vill bli rappare kan göra klokt i att inte välja ett namn som blir inakutellt för fort, utan som istället känns tidlöst, som till exempel Grandmaster Flash eller Notorious B.I.G. Eller så väljer man helt enkelt sitt eget namn eller ett namn som inte låter som ett utpräglat artistnamn.

Om du gillar att lyssna på rap men vill göra det ifred utan att bli störd av andra eller störa andra så kan du till exempel satsa på ett par hörlurar från WESC eller Marshall – eller kanske Beats Audio. Musik bukar bli desto roligare att lyssna på när man har ett par hörlurar som fångar varje liten bit av musiken och det gäller inte minst rappen med dess fantastiska uttryck och basgångar som man absolut inte kan få nog av i vissa lägen. Att känna musiken pulsera ut ur ett par riktigt trevliga hörlurar med högsta kvalitet, blir en helt annan grej än att lyssna direkt i mobilens högtalare eller använda ett par billiga in ear-högtalare eller märken som helt enkelt inte riktigt gör rättvisa åt musiken.

Dessutom är hörlurarna mer än endast en funktionell produkt – de har ofta en snygg form också. Man betalar således lite för designen och för att de fungerar som en accessoar – precis som en fin och dyr handväska, ett par snygga örhängen, ett guldhalsband med extra mycket bling-bling eller ett snyggt bälte i finaste läder med snygga mönster.

Det går att köpa annat för pengarna också som mobilskal osv, och den som har en slant över gör kanske klokt i att fundera på vad man bör lägga sina slantar på. Ett mobilskal kan ge mobilen ett riktigt lyft men ett par fina hörlurar med riktigt grym kvalitet vad gäller ljudet, går ju inte heller av för hackor direkt.

Något man kan skaffa är till exempel en hoodie med tryck som kan vara riktigt snyggt, men det finns många andra slags kläder eller andra uttryck som är typiska för rap- och hiphopkulturen. Många ungdomar gillar även att bära kläder med tryck från deras favoritartister, som till exempel Snoop Dogg eller Tupak Shakur som är två äldre rappare som blivit en del av musikens historia.